2016 Toplantı ve Notları

26.07.2016 tarihli ithalatçılar ile ilgili toplantı fotoğrafı:

Oyder Toplantı

27.07.2016 tarihli ithalatçılar ile ilgili toplantı fotoğrafı:

Oyder Toplantı

26-27 Temmuz / 24.08 2016 Toplantı Notları:

Oyder in 2016 yıl içinde planlanan etkinlik ve eğitim çalışmaları kapsamında bir dizi toplantı yapılmıştır.

Oyuncaklarla ilgili kanun, yönetmelik teblig standartları içeren ve azami güncel olacak şekilde bir föy hazırlanmış ve üyelerimize dağıtmak üzere baskıya verilmiştir.

Bu Föy üretici ihracat, ithalat, toptan ve perakendeci olmak üzere sektörün tüm aktörlerinin ihtiyacını karşılayacak şekilde oyuncak mevzuatının tamamını içermektedir.

Bu amaçla ve yaşanan sorunları değerlendirmek üzere 26_27 Temmuz 2016 ve 24.08.2016 tarihlerinde firma temsilcileri ile guruplar halinde toplantılar düzenlenmiş ve ayrıca "Teknik Çalışma Gurubu" oluşturulmuştur.

1.Fotoğraftakiler sırasıyla: Mattel (Sefa Salan, Dilek Gulcu), Neco Toys (Yakup Kireçci), Çağatay Öztürk, Hasbro (Birtuğ As), Adore Oyuncak (Erkan Kılıç), Sunman ( Gamze Öztürk Pekçay, İbrahim Şenel) olmak üzere toplantıdaydılar. Ayrıca fotoğrafta olmayan Giochi Preziosi firmasından Serdar Salimgil da toplantıya iştirak etti.

2.Fotoğraftakiler sırasıyla Simba Oyuncak (Ahmey Bostan), Vardem ( (Bahar Akyüz), Birlik Oyuncak (Banu Asker), Çağatay Öztürk, Canem Oyuncak (İbrahim Aydın), Vardem (Hıdır Varlık) katıldılar.

24.08.2016 tarihli İthalatçılar ile ilgili toplantı fotoğrafı:

Oyder Toplantı

Fotoğraftakiler: KS Games(Onur Puzzle) Onur Yıldırım, Samatlı Oyuncak – Suat Eryürek, Clementoni – Onur Yıldırım, Canan Ayaz, Akar Toys – Raşit Akar, E-bebek – Sami Karayel, Yakamoz Oyuncak -Serkan Gül, Degar Oyuncak – Eyüp Erkek, toplantıya katıldılar.

02.08.2016 tarihli İmalatçılar ile ilgili toplantı fotoğrafı:

Oyder Toplantı

02.08.2016 Toplantı Notu:

Bilindiği üzere ülkemiz ihracata yönelik ekonomik kalkınma modeli düzenlemiştir.

2023 yılı hedeflerine ulaşmak için üretim ihracatımızın arttırılması hayati önem taşımaktadır.

Üretici ve ithalatçılarında bünyesinde bulunduran Derneğimiz bu hedefe oyuncak sektörü olarak da katkıda bulunmak gayreti içindedir.

Bu kapsamda ülkemizin önde gelen Oyuncak Üreticisi firmalarımızdan Dolu Oyuncak, ABC Oyuncak Akçiçek Oyuncak,Zuzu Oyuncak, Karsan Oyuncak, Efe Plastik firmalarının yönetim Kurulu başkanlarının ve Oyder Başkanı Yakup KİREÇCİ ve Genel Koordinatör Çağatay ÖZTÜRK katılımıyla 02 Ağustos 2016 tarihinde bir toplantı düzenlenmiştir.

Bu toplantıda üretim aşamasında yaşanan sorunlar, üretimin ve ihracatın arttırılması ihracat ve ithalat arasındaki farkın azaltılması için neler yapılabileceği hususları değerlendirilmiştir.

Perakende zincirine sahip firmaların satışlarda yerli üretim ürünlere daha fazla yer vermesi için çalışma yapılmasının faydalı olacağı belirtilmiştir.


© 2017 Copyright Oyder Oyuncakçılar Derneği
Bu sitenin e ticaret alt yapısı KobiMaster tarafından yapılmaktadır.